Liesbeth Werink (Slagharen, 1969)

Welkom op mijn website!

Ik neem u graag mee in een vrolijke wereld vol van pracht en blijheid. De schoonheid van mens en natuur is overal om ons heen aanwezig, maar niet altijd zichtbaar en bereikbaar voor iedereen. 

Met mijn schilderijen wil ik graag die schoonheid overbrengen en een soort van "ideale wereld" uitbeelden. Om even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid die helaas niet altijd even mooi is....

Mijn voornaamste drijfveren zijn de liefde voor de natuur en het verlangen naar een mooie, blije, rustige, liefdevolle en eenvoudige wereld.

Het creëren van een zorgeloze, overzichtelijke droomwereld waarin geen narigheid bestaat en alles in harmonie is, de zon altijd schijnt, iedereen gezond en gelukkig is en lief voor elkaar.

De nostalgie van vroegere tijden speelt ook een grote rol in mijn werk. 

Als kind hield ik al van tekenen en schilderen. Een boerenmeisje, opgegroeid midden in de weilanden. Ik was een echt buitenkind en ging vaak op pad de natuur in. Ik kon (en kan!) enorm genieten van de kleuren, geuren en vormen die in de natuur te vinden zijn. Waar ik ook ter wereld ben, de inspiratie en ideeën die ik opdoe zijn oneindig.

Rond mijn 40e pakte ik het schilderen weer op. Eerst als autodidact, daarna door het volgen van allerlei cursussen en opleidingen. In 2019 behaalde ik het eindcertificaat Schilderen en Kunstgeschiedenis aan de Vrije Academie in Nunspeet. 

In de loop der jaren heb ik een typisch eigen schilderstijl ontwikkeld, te omschrijven als: vrolijk, kleurrijk, gestileerd-grafisch, gelaagd en vlakmatig opgebouwd. Afgewerkt met sterke contouren om orde en rust aan te brengen. 

Ik hou er van om direct op doek aan de slag te gaan. Vooraf maak ik altijd wel een paar schetsen, maar het echte experimenteren doe ik graag rechtstreeks op het doek zelf. Zo ontstaat er een mooi proces waarbij het werk steeds verandert van kleur, vorm en compositie. Net zolang totdat het een harmonieus geheel is.

Onder de op het eerste gezicht 'platte' voorstelling zitten dus allerlei onderlagen en veel denkwerk.

Ik hoop dat u er net zo blij van wordt als ikzelf! 


     www.instagram.com/liesbethwerink