Liesbeth Werink (1969)

Welkom op mijn website!

Ik neem u graag mee in een vrolijke wereld van pracht en blijheid. De pracht van mens en natuur is overal om ons heen aanwezig, echter niet altijd zichtbaar. 

Met mijn schilderijen wil ik graag die blijheid en schoonheid overbrengen en een soort van "ideale wereld" uitbeelden. Voor mijzelf is het een manier om even lekker te ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid die helaas niet altijd zo mooi is....

Mijn voornaamste drijfveren zijn de liefde voor de natuur en het verlangen naar een eenvoudige, mooie en overzichtelijke wereld. Een ""ideale"' wereld waarin geen narigheid bestaat en iedereen vriendelijk en gelukkig is. De nostalgie van hoe het leven vroeger was, speelt ook een grote rol. 

Als kind hield ik al van tekenen en schilderen. Opgegroeid op het weidse platteland ging ik vaak op pad de natuur in. Ik kon (en kan!)  enorm genieten van de kleuren, geuren en vormen die in de natuur te vinden zijn. 

Rond mijn 40e pakte ik het schilderen weer op. Eerst als autodidact, daarna ontwikkelde ik me door diverse cursussen te volgen. Sinds 2012 volg ik schilder-  en kunstgeschiedenislessen op de Vrije Academie in Nunspeet. 

Mijn typische eigen schilderstijl is te omschrijven als: kleurrijk, vrolijk, gestileerd en vlakmatig opgebouwd. Afgewerkt met sterke contouren om orde en rust aan te brengen. 

Ik hou er van om direct op het doek te experimenteren en geen voorstudies te doen. Zo ontstaat er een weldoordacht proces, waarbij het werk telkens verandert van kleur, vorm en compositie. Net zolang totdat het voor mij een kloppend eindresultaat geeft. 

Ik hoop dat u er net zo blij van wordt als ikzelf!